2018 m. gegužės 30 d., trečiadienis

L. Vilkončiaus muziklas „Paukštė“

Kompozitoriaus L. Vilkončiaus „Paukštė“ – muzikinis spektaklis apie laimę. Laimei neužtenka ryžto ir stirprybės. Įveikti atstumus, susitikti su šviesos ir tamsos galiomis. Laimės nereikia ieškoti kažkur toli – ji čia pat, reikia tik išmokti ją regėti arba sugebėti įžvelgti, kas neregima...
Miuziklo priešistorė gimė lygiai prieš metus, kai E. Seilius ir K. Zmailaitė koncertavo meno mokykloje. Paukštę" į meno mokyklą atskraidino" šv. Jurgio meno sezono idėjos autorius ir organizatorius E. Seilius. Miuziklo premjera pristatyta Dramos teatre miesto dienų renginių metu. Tai meno mokyklos mokinių,  dramos teatro ir šv. Jurgio meno sezono dovana Marijampolei – Lietuvos kultūros sostinei. Miuziklo meno vadovė Daiva Žardeckienė, režisierė Milda Mažėtytė–Antanauskienė, scenografas Erikas Druskinas, choreografija Dainos Misiukevičienės. Miesto bendrojo ugdymo įstaigų ugdytiniams, gyventojams ir svečiams parodyti trys spektakliai.
 Į paskutinįjį šio sezono miuziklo spektaklį atvyko jo autorius kompozitorius L. Vilkončius. Savo apsilankymu Gerb. Maestro parodė ypatingą pagarbą mūsų miestui ir jauniesiems atlikėjams.  Maestro liko sužavėtas miuziklo pastatymu, talentingais meno mokyklos mokiniais. Mus žavėjo šio ypatingo talento žmogaus paprastumas, gebėjimas bendrauti, įžvalgos ir geranoriški patarimai miuziklo statytojams.
 Idėją įgyvendinti padėjo Marijampolės savivaldybės administracija, meno mokyklos pedagogų komanda ir dramos teatro garso bei šviesos operatoriai. Laiko meistriškumo pamokoms negailėjo maestro E. Seilius. Didžiausio įvertinimo nusipelnė meno mokyklos mokiniai (programoje dalyvavo apie šimtas dalyvių) ir jų tėveliai už jų supratingumą ir nepamatuojamą norą įgyvendinti tikslą. Jaunieji solistai, šokėjai, chorų dalyviai turėjo unikalią galimybę, talentingų pedagogų vedini, žengti tvirtus žingsnius profesionalaus meno link, atskleisti savo turimus meninius potencialus ir įrodė, kad ir mūsų mieste yra daug talentingo jaunimo, tik, mes, suaugusieji, turime jiems padėti skleisti savo sparnus.





















































































Komentarų nėra:

Rašyti komentarą