2018 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

Gegužės 9 d. į Marijampolės meno mokyklą atvyko žymus džiazo kolektyvas The Myrna Clayton Experience iš Atlantos (JAV)

Gegužės 9 d. į Marijampolės meno mokyklą atvyko žymus džiazo kolektyvas The Myrna Clayton Experience iš Atlantos (JAV). Jo atlikėjai vedė meisriškumo pamokas meno mokyklos mokiniams, mėgstantiems improvizuoti. Grupę atlydėjo JAV kultūros atašė Althea Cawley-Huphree ir Amerikos ambasados Kultūros reikalų atašė padėjėja Jūratė Kirvaitienė.
Neprilygstamo balso Amerikos džiazo dainininkė Myrna Clayton, jausmingo vokalo savininkė, užburianti artistiškumu, savo energija ir nuotaikingumu. Ji iškili Amerikos džiazo asmenybė, dainuojamosios poezijos meistrė, džiazo ansamblių vadovė, fleitininkė, scenos režisierė, vokalo mokytoja ir akustinės muzikos atlikėja. 
Philip Adair – iš Atlantos kilęs talentingas pianistas, scenoje grojantis daugiau nei 12 metų. Savo muzikinį kelią pradėjęs ankstyvame amžiuje, į džiazą pasinėrė dar mokydamasis gimnazijoje bei tęsė šios muzikos rūšies studijas Memfio universitete. Savo talentu jis dalinasi su besimokančiais muzikantais, groja įvairios sudėties džiazo ansambliuose, dažnai akomponuoja dainininkams bei nevengia pasiduoti improvizacinės muzikos kerams.
Thomas „Bubba“ Blalock – scenos senbuvis, styginių džiazo instrumentų meistras, kurio rankose bosinė gitara ir kontrabosas kuria įspūdingus stebuklus. Jis yra nuolatinis įrašų studijos „Evander Holifield“ muzikantas, profesionaliai grojantis teatruose, bažnyčiose, restoranuose ir klubuose. Šis styginių instrumentų mokytojas savo scenos meistriškumą dosniai perteikia jaunajai muzikų kartai.
Marcus Williams – perkusijos meistras, garso įrašų studijos savininkas/režisierius, prodiuseris, muzikos meistrystės mokytojas. Jis yra grojęs su daugeliu žymių menininkų bei Atlantos simfoniniu orkestru. Marcus yra vadinamas perkusininkų maestro, savo įspūdingą sceninę patirtį noriai perteikiantis jauniesiems būgnininkams. Yra sukūręs originalų perkusijos studijų ir technikos metodą, ženkliai patobulinusį muzikanto rankos irkojos koordinaciją. Jis buvęs daininko Prince būgnininkas. 
Ronald James – kūrybingas muzikantas, gebantis saksofono kalba kurti itin emocingus ir įtaigius muzikinius paveikslus. Virtuoziškas saksofonininkas turi svarią kūrybinio darbo patirtį su iškiliomis pasaulio asmenybėmis. Nepaisant to Ronas dosniai dalijasi savo talentu ir patirtimi su jaunąja muzikų karta įvairiose programose JAV ir užsienyje.
Su šiuo žymiu džiazo kolektyvu teko laimė padirbėti mūsų mokiniams:
Hariui Katiliui, 13 m., 6 metus groja saksofonu. Jis atliko kūrinį George Shearing „Lullaby of Birdland“;
Ivetai Kemerzūnaitei, 18 m., 12 metų groja fleita. Ji grojo Kenny Dorham „Blue Bossa“ ir Joseph Kosma „Autum Leaves“;
Povilui Stonkui, 18 m., muzikuoja nuo 4 metų, baigęs fortepijono 7 metų programą, lygiagrečiai mokosi trimitu, žada studijuoti LMA. Jis trimitu atliko George David/ Robert Thiele „What wonderful world“;
Kasparui Šerpyčiui, 18 m., 13 metų muzikuoja violončele, yra įvairių konkursų laureatas, diplomantas. Ruošiasi studijuoti kompiuterinės muzikos technologijas, kuria muziką, groja su šeima, gali improvizuoti. Jis atliko Django Reinhardt Minor Swing ir Dorado Schmitt Bossa Dorado;
Pauliui Subačiui 18 m., 9 metus groja saksofonu. Jis grojo Rik Elings Blue Basso;
Violončelininkų trio Kasparui Šerpyčiui, Lukrecijai Kalinauskaitei ir Eimantui Girdauskui. Jie atliko Paul Desmond „Take Five“, Ella Fitzgerald „Cry me a River“, Blues Good Morning Blues.
Taip pat koncertmeisteriui Arūnui Šerpyčiui, kuris akomponavo meno mokyklos atlikėjams.
Džiazo virtuozai ir kultūros atašė džiaugėsi bendru darbu ir mūsų mokinių gebėjimais. Vakariniame koncerte kultūros centre kartu su Myrna Claiton bendrą kūrinį atliko meno mokyklos mokinė Lukrecija Kalinauskaitė ir buvusi mokinė Žemyna, šiuo metu studijuojanti VDU džiazo katedroje.






















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą